Tribina povodom Svetskog dana žrtava saobraćajnih nezgoda

BOR – Na području grada Bora, od 2017. do 2021. godine registrovane su 634 saobraćajne nezgode. U njima je život izgubilo 11 lica, dok je 419 osoba zadobilo teže ili lakše povrede, među njima i 30-oro dece. U pomenutom periodu život je izgubilo pet pešaka, dok je 77 povređeno. Jedan biciklista je smrtno stradao, a devetoro je povrđeno. Ovo su podaci Agencije za bezbednost saobraćaja o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Bora koji su saopšteni na tribini posvećenoj Međunarodnom danu žrtava saobraćajnih nezgoda.

Kako se navodi u Izveštaju o osnovnim pokazateljima stanja bezbednosti saobraćaja, grad Bor je na 95. mestu od 161 lokalne samouprave u Republici Srbiji po vrednosti javnog ponderisanog rizika za 2021. godinu“, rekao je na tribini Igor Velić, master inženjer saobraćaja.

Na tribini je takođe predstavljena prva GIS platforma za bicikliste u regionu  i model za unapređenje njihove bezbednosti na području grada Bora, kao i inicijative koje je Udruženje „Sigurne staze“ predalo Gradskoj upravi u Boru, a u cilju poboljšanja saobraćajne infrastrukture. Učesnici tribine bili su učenici Mašinsko-elektrotehničke škole u Boru.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.