Turistička organizacija Bor na Međunarodnom sajmu turizma u Nišu

BOR – Nakon beogradskog, Turistička organizacija „Bor“ učestvuje i na 19.Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora u Nišu koji se održava od 29. do 31. marta u Hali „Čair“.

Turistička organizacija Bor posetiocima će tokom trodnevnog sajma predstaviti kompletnu turističku ponudu borske opštine, a to su Lazarev kanjon, Lazareva pećina, Borsko jezero i Hotel „Jezero“, Brestovačka banja sa RTB Klubom i Srpskom krunom, kao i turistički potencijali u gradu, Park muzej na otvorenom, Muzej rudarstva i metalurgije, Zoološki vrt. U okviru ovogodišnje teme sajma „Gastronomska i vinska ponuda“ Bor će nastupiti sa ponudom „Sirevi sa borskog stola“ poljoprivrednog gazdinstva Vanucić iz Gornjana. Druga tema je „Aktivan odmor“, gde ćemo promovisati  prirodno bogatstvo okoline Bora koje predstavlja „zeleni prsten“ – planine Dubašnica, Stol i Crni vrh kao izuzetan potencijal za razvoj planinskog turizma, pešačkih tura i ekstremnih sportova, lovnog i ribolovnog turizma„, kaže Vesna Drobnjaković iz Turističke organizacija Bor.

Nakon promocije turističke ponude borske opštine na sajmu u Nišu, turistički poslenici nastaviće pripreme za početak nove sezone, otvaranjem  Lazareve pećine, tradicionalno za prvomajske praznike.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *