U Boru hospitalizovano 12 osoba sa simptomima sličnim korona virusu, jedna osoba preminula

BOR – U prethodna tri dana na odelјenju Opšte bolnice Bor hospitalizovano je dvanaest pacijenata koji zadovolјavaju kliničku sliku prisustva virusa.

U toku jučerašnjeg i današnjeg dana izvršeno je testiranje svih dvanaest osoba, a u toku prošle noći, nažalost, jedna osoba muškog pola je preminula.

Prema informacijama Opšte bolnice u Boru, pacijent je primlјen na odelјenje sa visokom temperaturom i upalom pluća i u toku jučerašnjeg dana testiran je na prisustvo virusa korona.

Po dobijanju rezultata testiranja, javnost će biti obaveštena putem redovnih konferencija, kao i do sada.

Zavod za javno zdravlјe “Timok” Zaječar sprovodi testiranje u skladu sa propisanim algoritmima, a sva lica koja su bila u kontaktu sa osobama kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa stavlјena su pod zdravstveni nadzor.

Ovim putem grad apeluje na sve građane da poštuju propisane mere Vlade Republike Srbije, kao i naredbe gradskog Štaba za vanredne situacije, u cilјu sprečavanja širenja virusa.

Grad će i u narednom periodu intenzivno nastaviti sa svim aktivnostima koje se tiču dezinfekcije ulica, javnih površina, stambenih zajednica, seoskih mesnih zajednica, a u cilјu pobolјšanja zdravstvene bezbednosti naših sugrađana.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.