U Boru još dva obolela od korona virusa

BOR – Prema podacima Zavoda za javno zdravlјe „Timok“ Zaječar koji sprovodi testiranje po utvrđenim algoritmima, na teritoriji grada Bora registrovana su još dva slučaja virusa korona, saopštio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić na konferenciji za novinare. U skladu sa propisanim algoritmima, sva lica koja su bila u kontaktu sa licima kod kojih je ustanovlјen virus biće pod zdravstvenim nadzorom, a testirana sva ona lica koja zadovolјavaju kliničku sliku prisustva virusa.

Milikić je naglasio da je jako bitno da novooboleli nisu povezani sa dva prethodna slučaja obolelih u Boru. Inače, ljudi koji su bili u kontaktu sa obolelima za sada nemaju nikakve simptome virusa korona, a njihovo stanje će i dalje pratiti nadležne medicinske službe.

Podaci o stanju, polu i starosti dva novoobolela lica u Boru za sada nisu poznati, rekao je Milikić i apelovao na građane da se strogo pridržavaju svih mera koje su na snazi u vanrednom stanju, kako bi se izbeglo dalje širenje virusa.

Do danas, na teritoriji grada ima 610 lica u samoizolaciji.  Ovi podaci redovno se ažuriraju i dostupni su na sajtu Vlade Republike Srbije www.covid19.rs, a građani će, kao i do sada, dobijati informacije na redovnim konferencijama za medije grada Bora, kažu u gradskoj upravi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *