U Boru obeležen Međunarodni dan volontera

0

BOR-Na međunarodni dan volontera, borski ljudi dobre volje imaju čime da se pohvale. Volonterski servis Mladih istraživača ove godine, između ostalog, organizovao je Međunarodni ekološki kamp MORIEK, čiji je jedan od ciljeva da okupi veliki broj mladih iz zemlje, ali i inostranstva.

U kampu smo imali devet stranih državljana, i četiri iz naše zemlje i zadatak je bio postavljanje markera i obeležavanje trase evropskog puta koji se kreće teritorijom borskog okruga“,rekao je Radiša Todorović iz Društva mladih istraživača.

I Dom omladine, koji ima više od 60 volontera, je organizovao brojne akcije, a 5.decembar koriste da zajedno sa ostalim volonterskim organizacijama sumiraju sve aktivnosti.

„Jedna od poslednjih akcija bila je sadnja drveća u školskim  dvorištima, a značajan događaj bio je gostovanje Brankice Damjanović“, dodala je Danica Nedeljković-Dom omladine Bor.

Kada je volonterski rad u pitanju značajan je i doprinos Alternative, koja postoji sedam godina i organizuje ekološke akcije.

Zajedno sa JKP „3.okobar“ organizovali smo dve akcije čišćenja divljih deponija“,rekla je  Jelena Obradović iz borske „Alternative“.

Rezultati globalne studije sprovedene u 56 zemalja pokazali su da je Srbija na 45 mestu svetske liste, a na drugom u regionu po broju volontera, koji su radili za neku neprofitnu organizaciju bez nadoknade i plate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *