U Boru počele tople probe daljinskog sistema grejanja

0

BOR-Borska Toplana počela je tople probe u okviru priprema daljinskog sistema za predstojeću grejnu sezonu, koja zvanično startuje za desetak dana.  Nakon takozvanih hladnih proba i svih neophodnih ispitivanja i provera sistema, potpaljeni su kotlovi i u pojedinim delovima grada radijatori su već topli.

 “Prvog oktobra smo potpalili kotlove kako bi ih priremili za grejanje ,a petog oktobra u popodnevnim satima počeli smo tople probe. To su građani osetili u nižim delovima, a u višim pojavili su se proboji  I još uvek stabilizujemo toplovodnu mrežu. Pustili smo, takođe, u rad kotlarnicu u Banjskom polju, jer hoćemo da isprobamao ceo sistem kako bismo izbegli pucanja u sezoni.Tokom hladnih proba nije bilo puno pucanja na mreži. Viši delovi grada su problematični, ali nema pravila. Proboja je bilo u naselju Metalurg, centru ali I drugim delovima grada. Usepli smo nešto da saniramo i nadamo se  da ćemo do početka sezone otklonitiI preostale kvarove. Ugalj pristiže redovno I ima ga sasvim dovoljno za početak grejne sezone”, nagalasio je Dragan Veličković, direktor JKP Toplana Bor.

Za razliku od mnogih u Srbiji, borska Toplana će grejati I narednih dana, zbog najavljenog zahlađenja, što je dodatno proveravanje celoukupnog sistema i  sasvim sigurno će biti spremna do zvaničnog početka ovogodišnje grejne sezone, dodao je na kraju Veličković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *