U Boru šest miliona dinara za 18 medijskih kuća

BOR – Grad Bor je u 2019. godini izdvojio je šest miliona dinara za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja. Na konkurs za projekte proizvodnje medijskih sadržaja stiglo je 36 prijava i još dve prijave za organizovanje i učešće na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda  u oblasti javnog informisanja.

Stručna komisija za ocenu projekata u sastavu Slobodan Radičević, ispred UNS-a, Miodrag Miljković, ispred Društva novinara Niša i Miljan Vitomirović, kao nezavisni medijski stručnjak, procenili su da Grad Bor treba da podrži realizaciju 18 projekata. I u skladu sa izrazom koji je sve češće u upotrebi kada je reč o trošenju budžetskih sredstava, parama građana Bora, u najvećem iznosu od 700.000 dinara, sufinansiraće se projekat lokalne Televizije Trans u Negotinu pod nazivom „Bor u kadru“, a odnosi se na promociju i razvoj turističkih potencijala grada Bora. 650.000 dinara iz gradskog budžeta dodeljeno je takođe lokalnoj Televiziji Majdanpek za projekat „Život žena u borskim selima“. Televizija Istok dobila je 450.000 dinara za izveštavanje o „Zdravom životu“ a sa istim iznosom Grad Bor će finansirati i projekat veb portala Bor 030 za tekstove na temu „Život mladih u Boru-za ostanak i opstanak“.  Sa po 400.000 dinara lokalna samouprava u Boru sufinansiraće realizaciju projekta „Borska razglednica“ lokalne Televizije Kladovo, potom Agro info Medija centra Bor, potom projekat „Bor kroz tradiciju i kulturu“ Balkan media presa iz Beograda za medij pod nazivom Afera za koji je komisija iznela mišljenje da je jedinstven i originalan na ovom konkursu. Adria Medija grupa iz Beograda je takođe dobila 400.000 dinara za portal Espreso za projekat “Bor u fokusu“ u domenu kulture i turizma. „Bor u fokusu“ naziv je i projekta Radio Magnuma iz Zaječara koji je na konkursu dobio 350.000 dinara za izveštavanje o omladinskoj politici i zapošljavanju. Radio Klik FM 030 će uz sufinansiranje Grada u iznosu od 250.000 dinara realizovati projekat na temu socijalne politike u Boru, u istom iznosu podršku je dobio i Nedeljnik Timočke Krajine Timočke za projekat „Bor:PP Zaštita-Nebriga koja tinja“ kao i Manuela Radojković PR iz Niša za izveštavanje o ekologiji u Boru na Televiziji KCN. Jelena Ilić, Agencija za konsalting i menadžment miners Bor dobila je 200.000 dinara za medijski sadržaj „Zaustavimo dijabetes“ koji će se realizovati preko medija Istok press, a sa toliko para podržan je i projekat produkcije Biznis centar Zaječar za projekat pod nazivom „Drumašulje“ koji će se realizovazi preko Televizije Istok. Sa iznosom od 150.000 dinara podržani su projekti Solaris medije Bor  “Sto godina  fudbalskog kluba Bor i kako dalje“, Ist medie Bor za portal brate.rs i medijski sadržaj „Sigurne staze – sigurno detinjstvo“, potom projekat Internet portala Timočke „Natalitet-alarm za budućnost Bora“ i Branko Pešić, PR Agencija za projekat „Znanje naše nasušno“ koji će se ralizovati preko Ist medie i RTV BK Telekom.

Niški portal novostidana.rs dobio je 50.000 dinara za organizovanje i učešće na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda  u oblasti javnog informisanja.

Preduzeće „Štampa, radio i film“, u okviru kojeg posluju Regionalna Televizija Bor, Radio Bor, novine „Oko istoka“ i portal rtvbor.rs nije učestvovalo na ovom konkursu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *