U Boru u postupku ozakonjenja 2.700 objekata

0

BOR – Popis nelegalno izgrađenih objekata u opštini Bor, posle gotovo godinu i po dana, privodi se kraju, kažu u građevinskoj inspekciji u Boru. Do sada je na 2.700 objekata utvrđeno da nemaju građevinsku dozvolu i pokrenut je postupak ozakonjenja.

Komisije za kontrolu nelegalno izgrađenih objekata obišle su sve gradske i seoske mesne zajednice i završile popis svih objekta u kojima je bilo vlasnika. Nisu popisani samo oni objekti u kojima nije bilo nikoga u više navrata kada su članovi komisije dolazili i čiji se vlasnici ni nakon toga nisu javili. U građevinskoj inspekciji kažu da još uvek postoji mogućnost da se oni jave, kako bi se završio popis i utvrdilo da li postoje sve potrebne dozvole za gradnju.

U ovoj službi apeluju na sve vlasnike garaža posebno u starom delu grada, da u Službi za katastar nepokretnosti provere da li su njihove garaže upisane sa građevinskom dozvolom, kao i na predsednike skupština stanara u starijim zgradama da izvrše istu proveru, jer je za pojedine garaže i zgrade ustanovljeno da se u katastru vode kao objekti bez građevinske dozvole.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *