U desetak privrednih subjekata utvrđeni prekršaji

BOR-Borski komunalni inspektori su od petka kontrolisali blizu dvadesetak, trgovinskih i  ugostiteljskih objekata, od toga u desetak je utvrđeno da se nisu pridržavali propisanih mera u skladu sa naredbom o uvođenju vanredne situacije, usled epidemije korona virusa. Inspektori su na licu mesta sačinili zapisnike koje šalju Republičkoj sanitarnoj inspekciji u Zaječaru radi daljeg sprovođenja postupaka u skladu sa nadležnostima koje imaju.

Najčešći prekršaji su nepoštovanje radnog vremena , nedostatak dezinfikacionih barijera, veći broj korisnika usluga od dozvoljenog, a registrovan je I manji broj  građana koji nisu nosili maske”, rekao je Dragan Štrbac, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove.

Obilaskom ovih objekata utvrđeno je takođe da većina građana nosi maske. Štrbac dodaje da se još uvek se ne zna koje će se kazne primenjivati za nepoštovanje propisanih mera, one u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti ili sa uredbama Vlade Republike SRbije.

U narednom periodu, osim ovih inspekcija će kontorlisati sprovođenje I ostalih mera koje je doneo Republički krizni I Gradski štab za vanredne situacije.Veliki problem borskim inspektorima predstavlja nedostatak radnika, što od njih zahteva prekovremeno angažovanje. U skladu sa odlukom o vanrednoj situaciji njima je cilj da kroz inspekcijske nadzore ukažu privrednicima I građanima na obavezno poštovanje mera zbog daljeg širenja korona virusa.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *