U Donji Milanovac pristala 152 kruzera sa 25 hiljada putnika

MAJDANPEK- U Turističkoj organizaciji opštine Majdanpek, upravo završenu turističku sezonu ocenjuju kao najuspešniju u poslednjih deset godina.

“Samo na lokalitetu “Lepenski Vir”, zabeležena je rekordna poseta od 50 hiljada turista, što je šest hiljada više u odnosu na prošlu sezonu.”, ističe Predrag Radaković, direktor Turističke organizacije opštine Majdanpek.

“Takođe, tokom pristanišne sezone, koja je trajala do kraja oktobra, u Donji Milanovac su pristala 152 kruzera, sa čak 25 hiljada putnika i članova posade, iz svih krajeva sveta: Amerike, Kine, Poljske, Rumunije, Češke, Italije i drugih zemalja. U pojedinih periodima, tokom leta, u Donjem Milanovcu se tražio krevet više. Upravo zato nam je drago što se sve više ljudi prijavljuje za kategorizaciju privatnog smeštaja”, dodaje Radaković.

Dobra posećenost tokom ovogodišnje turističke sezone zabeležena je i u Rajkovoj pećini, a turisti iz zemlje i inostranstva, u značajnom broju pohodili su i Vizitorski centar Nacionalnog parka Đerdap, kao i prirodne retkosti Valja Prerast i Beli izvorac.

 

U Donji Milanovac pristala 152 kruzera sa 25 hiljada putnika, 1.novembar 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *