U majdanpečkoj Tehničkoj školi i i gimnaziji 120 mesta

0

Pored jednog odeljenja opšteg smera u gimnaziji, budućim srednjoškolcima su na raspolaganju i četiri odeljenja, u Tehničkoj školi od kojih je jedno za zanimanje turistički tehničar u Donjem Milanovcu. U matičnom objektu u Majdanpeku, pored elektrotehničara informacionih tehnologija, u oblasti mašinstva i obrade metala nude se i dva zanimanja za uapravljanje CNC mašinama, trećeg i četvrtog stepena stručnosti.

MAJDANPEK – Ovog juna osmogodišnje školovanje u pet osnovnih škola u opštini Majdanpek završilo je 126 đaka i njima je na raspolaganju 120 mesta u Tehničkoj školi i Gimnaziji “MIle Arsenijević Bandera”.

Pored jednog odeljenja opšteg smera u gimnaziji, budućim srednjoškolcima Tehnička škola nudi zanimanje elektrotehničar informacionih tehnologija četvrtog stepena stručnosti, dva odeljenja u oblasti mašinstva i obrade metala trećeg i četvrtog stepena, kao i jedno odeljenje u školi u Donjem  Milanovcu, za zanimanje turistički tehničar.

S obzirom da svake godine jedan broj đaka srednjoškolsko obrazovanje nastavi van Majdanpeka, ponuđenih 120 mesta, u dve matične škole,  biće dovoljno za sve koji se odluče za jedno od ponuđenih zanimanja, od kojih su neka posebno zanimljiva za kompaniju Ziđin.

Sa kineskom kompanijom imamo izuzetno dobru saradnju i gotovo svi svršeni srednjoškolci pomenutih struka, sa obavljenom profesionalnom praksom, na kraju školovanja mogu računati na posao u Ziđinu”, dodaje Dragoslav Janković, direktor Tehničke škole Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *