U Majdanpeku potpisan Protokol o sprečavanju nasilja nad decom

0

MAJDANPEK – Nakon punih šest meseci, koliko je trajala izrada, u Majdanpeku je juče potpisan Međusektorski protokol o saradnji na zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja na području opštine Majdanpek, čije donošenje je, kroz projekat, pokrenulo Udruženje građana sa hendikepom „Frend“. Dvadesetak predstavnika institucija, ustanova i medija stavilo je potpis na ovaj dokument, koji sadrži načine sprečavanja svih oblika nasilja nad decom.

Kako protokol ne bi ostao samo slovo na papiru, sledeći korak biće formiranje tima koji će koordinirati aktivnostima na sprečavanju nasilja i zaštiti eventualnih žrtava bilo kog oblika zanemarivanja ili zlostavljanja dece“, rekao je juče tokom potpisivanja protokola Vojkan Izvonar, predsednik UG „Frend“.

Kako je sličan dokument potpisan u još 19 opština u Srbiji, tako će i saradnja na međuopštinskom nivou, takođe, biti dragocena.

Zahvalio bih predstavnicima svih relevantnih institucija i ustanova na  saradnji, a posebno Centru za socijalni rad na pruženoj stručnoj pomoći u izradi protokola“, istakao je Izvonar, naglašavajući i veoma važnu ulogu medija u realizaciji svih aktivnosti u ovom veoma važnom poslu i procesu.

U Majdanpeku potpisan Protokol o sprečavanju nasilja nad decom, 31. januar 2018. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=yii3-7Oe368

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *