U maju prva rata otplate duga Apotekarske ustanove Bor

BOR – Ministarstvo finansija i Vlada Republike Srbije izaći će u susret gradu Boru u rešavanju problema u vezi sa Apotekarskom ustanovom Bor. Dug apoteke od juna 2019. godine bez kamate iznosio je 640 miliona dinara, a sporazumom je predviđeno da se u 20 jednakih mesečnih rata isplati deo bez kamate koja će biti otpisana uz poslednju isplaćenu ratu.

Sporazumom između Ministarstva finansija i grada Bora omogućeno je da grad Bor plaća bez kamate preko Ministarstva finansija obaveze prema dobavljačima a ministarstvo će preuzeti deo obaveza finansiranja, što će sprečiti da dođe do blokade gradskog budžeta. Ukupan dug borske apoteke je 506 miliona dinara, osnovni dug 354 miliona dinara, a kamata u iznosu 152 miliona dinara biće otpisana kada se bude isplatila poslednja rata duga. Prema sporazumu, celokupan dug se isplaćuje u 20 jednakih mesečnih rata počevši od maja 2020. godine„, kaže Milikić.

Nedostatak gradske apoteke postao je naročito vidljiv za vreme epidemije korona virusa, zato je upravo u ovom trenutku veoma značajno rešavanje tog problema, naglasio je gradonačelnik.

Nažalost, neogovorno ponašanje pojedinaca u prethodnim godinama dovelo je do propadanja Apotekarske ustanove Bor, pa Borani za razliku od drugih građana Srbije, nisu bili u mogućnosti da se na vreme snabdeju zaštitnim sredstvima koja su sada neophodna, ali je zahvaljujući snalažljivosti i angažovanosti grada, kao i donacijama, taj problem rešen.  Grad će morati da redukuje neke od kapitalnih investicija da bi isplatio dugovanje apoteke, zato oni koji su odgovorni za njeno propadanje treba da odgovaraju„, istakao je Milikić i apelovao na sve nadležne organe i institucije da rade svoj posao odgovorno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *