U oktobru rasvetljeno teško ubistvo u Majdanpeku

Bezbednosna situacija na području koje pokriva Policijska uprava u Boru u oktobru ocenjena je kao stabilna, a rezultati rada policijskih slubenika bili su zadovoljavajući. Prema izveštaju koji je predstavljen na konferenciji za novinare, u četiri opštine zabeleženo je nešto više od stotinu krivičnih dela.

BOR – Na području Policijske uprave Boru u toku oktobra registrovano je ukupno 101-no krivično delo, najviše u Boru, više od polovine odnosno 62, zatim u Negotinu 19, Majdanpeku 12, a najmanje u Kladovu 8. Najveći broj krivičnih dela je iz oblasti imovinskih delikata.

U oktobru je u Majdanpeku rasvetljeno teško ubistvo koje je prvobitno bilo karakterisano kao saobraćajna nezgoda, ali je dalja istraga pokazala da se radi o teškom krivičnom delu, zbog koga su uhapšeni S.M. rođen 1998 godine, S.P. rođena 1995 godine i sedmanaestogodišnji muškarac. Prema izveštaju o radu policijske uprave Bor za oktobar, sumnja se da su S.M. i sedmanaestogodišnjak 5. avgusta, po prethodnom dogovoru sa S.P., suprugom tridesetrogodišnjeg muškarca koja je pružala informacije o njegovom kretanju, sačekali na lokalnom putu trenutak kada je prišao svom automobilu i više puta ga udarili drvenom motkom i bejzbol palicom nakon čega je muškarac preminuo. Zatim su njegovo telo odvezi na drugu lokaciju, gurnuli i prevrnuli automobil i zapalili ga. osumnjičeni su privedeni tužiocu.

Preduzete su i mere u otkrivanju narkotiika. U sedam zaplena u oktobru policijski službenici su zaplenili 465 grama kanabisa, 0,5 grama kokaina i 12,8 grama droge iz ostale grupe.

Registrovano je 27 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, najviše u Negotinu 13. Dogodile su se 34 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo poginulih, a glavni uzrok su u izveštaju MUP-a navedeni neprilagođena brzina i vožnja pod uticajem alkohola, zbog čega je zadržano 16 lica.

U oktobru je bilo 121-no prijavljeno javno okupljanje, sa ukupno 11 i po hiljada lica, dok neprijavljenih skupova nije bilo.

Na osnovu ovih podataka, bezbednosna situacija na području Bora, Negotina, Majdanpeka i Kladova ocenjena je kao stabilna, kaže se u izveštaju MUP-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.