U planu uređenje i izgradnja novih parkirališta u Boru

BOR – U Javno komunalnom preduzeću za stambene usluge Bor završena je studija parkirališta u Boru. Ona je pokazala da bi u tri glavne zone koje obuhvataju najprometnije ulice u Boru, moglo da bude formirano i obeleženo 1770 parking mesta, a sa dodatnim proširenjima moglo bi da se dođe do više od 2550 mesta. U toku je izrada stručnog projekta za parkirališta, a ove godine u planu je, na osnovu rebalansa gradskog bužeta, uređenje većine parkinga u Boru i formiranje novih.

U Javno stambenom preduzeću kažu da za sada neće biti naplate parkiranje, iako je studija ostavila tu mogućnost, a da li će se to u budućnosti primenjivati u Boru zavisiće od skupštinskih odluka. Prioritet je uređenje parking prostora, a nova parkirališta planiraju se za sada za delove koji nisu asfaltirani, a građani ih uglavnom koriste za parkiranje, kakve su delovi u okolini Samačkog smeštaja, u ulici Đorđa Andrejevića Kuna i 7. jula.

Očekuje se da uređenje parking prostora u Boru počne u septembru, nakon završetka javne nabavke i izbora izvođača radova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *