„U svetu mašte“

BOR – U okviru promocije prve zbirke pesama „U svetu mašte“, autora Une Mitić, učenice četvrtog razreda OŠ „Dušan Radović“ u Boru, u ovoj obrazovnoj ustanovi organizovano je literarno-muzičko veče. Učenici su recitovali stihove Uninih pesama, a nastup je upotpunjen muziciranjem osnovaca koji pohađaju borsku muzičku školu, uključujući i autorku.

Una Mitić je još sa dve godine volela da prelistava knjige, a već sa polaskom u školu pokazala je veliki talenat za pisanjem, kako pesama, tako i proze.

„Moje pesme su maštovite, nemam određenu temu. Inspiriše me svet koji me okružuje, priroda, životinje, ljudi, drugari… Zbirku sam posvetila ocu, koji je takođe pisao u mladosti.“ naglasila je Una Mitić, autor zbirke pesama „U svetu mašte“.

Una je na dosadašnjim školskim literarnim konkursima imala zapažen uspeh odnosno nagrađivana je, a osim pisanja i muziciranja na flauti, zanimanje pokazuje i za matematiku.

Njena pesma „Šta sve za mene predstvalja knjiga“ objavljena je u Zborniku književnog stvaralaštva mladih Srbije i dijaspore.

Izdavač zbirke pesama „U svetu mašte“ je Kulturno-izdavački centar „Srpska kuća“ u Požarevcu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *