U Tehničkoj školi u Boru održana predavanja „Tamna strana interneta“

BOR – U Tehničkoj školi u Boru održana su predavanja na temu „Tamna strana interneta, bezbedna elektronska komunikacija mladih“. Cilj predavanja, je da se mladi pravilno edukuju za ovu vrstu komunikacije, jer su uočeni veliki propusti u njihovom znanju. Zato i ne čudi veliko interesovanje borskih srednjoškolaca za ovu temu.

„Veoma je bitno da se deca nauče kako da se ponašaju na društvenim mrežama, da vide šta ih sve čeka, koje vrste opasnosti im prete i da znaju kako da se odbrane od svih zamki“, rekao je Zoran Trdenić, član Upravnog odbora Udruženja eSigurnost.

Uočeno je da su deca veoma nesigurna i nekomunikativna, zato je neophodno ukazati im na prave vrednosti, vratiti ih načinu druženja kao nekad i pomoći im da  sve to uspešno sprovedu kroz najnovije elektronske tehnologije.

Predavanja „Tamna strana interneta“ su interaktivna i u borskoj Tehničkoj školi organizovana su u sedam polusatnih epizoda. Projekat su realizovali  Udruženje mladih za mlade i Ministarstvo za kulturu i informisanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *