BOR-Radnici Vodovoda u Boru su u prethodna dva meseca zamenili pedesetak industrijskih vodomera, novim kombinovanim koji su od izuzetnog značaja za tačnost merenja protoka vode. Veliki industrijski vodomeri,kojih u Boru ima oko 200, malu potrošnju ne registruju.

„Na taj način smanjili smo gubitke vode za pet odsto, što ovom preduzeću mesečno donosi uštede do pet miliona dinara“, rekao je Goran Pavić, direktor JKP Vodovod u Boru.

Takođe u saradnji sa lokalnom samoupravom u Vodovodu planiraju i  ugradnju vodomera na daljinsko očitavanje i već su  kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima aplicirali za određen broj.

„Ugradnja vodomera na daljinsko očitavanje je izuzetno značajna, jer će nam biti mnogo lakše, a i broj inkasanata će biti smanjen i prebačen na druga radna mesta“, dodao je Pavić.

Pavić dodaje da  u narednom periodu predstoji izrada projekta  koju finansira grad Bor, a ugradnju vodomera na daljinsko očitavanje Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. U svakom slučaju ugradnja savremenih vodomera značajno  će olakšati  rad  Javno komunalnom preduzeću Vodovod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.