U Zaječaru još 18 zaraženih, zaseda Štab za vanredne situacije

0

Od 37 uzoraka PCR testiranih građana Zaječara kod osamnaest je potvrđeno prisustvo virusa covid-19. Od ovog broja je 11 osoba je ženskog i 7 muškog pola, starosne dobi od 29 do 74 godina. Čekaju se rezultati za još 85 testiranih građana, navodi se na portalu Grada Zaječara.

Na infektivnom odelјenju Zdravstvenog centra Zaječar nalaze se 23 pacijenta inficiranih virusom covid-19 što je 80 odsto popunjenosti kapaciteta i u pripremi je Grudno odelјenje za eventualni prihvat novoobolelih u slučaju potrebe.

Štab za vanredne situacije Grada Zaječara saopštio je da je činjenica da Zaječar ima četiri infektologa i da bi dalјe punjenje odelјenja, uz angažovanje lekara drugih struka, predstavlјalo rizik od “pucanja” sistema i ugrožavanja lečenja pacijenata obolelih od drugih bolesti. Ovakav procenat pozitivnosti, skoro 50 procenata, na ovom uzorku, govori da Zaječar ulazi u sami pik pandemije i da stepen zaštite i samoodgovornosti, kao i mere koje se preduzimaju, moraju se podići na najviši mogući nivo.

Naložena je nulta tolerancija prema prekršiocima propisanih mera, a posebno u pogledu okuplјanja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *