U Ziđinu za dve i po godine zaposleno preko hiljadu i po radnika

BOR – Serbia Zijin Copper je od decembra 2018. do kraja juna 2021. godine zaposlila 1.518 novih radnika. Kompanija danas zapošljava 5.715 radnika, a od te brojke 97 odsto su srpski državljani. Njihova neto prosečna zarada je u prvoj polovini ove godine vredela 98.774 dinara, odnosno 7,8 odsto više nego prošle i 19,3 odsto više nego 2019. godine. U poređenju sa 2018, kada je kineski Ziđin preuzeo funkciju upravljanja prethodnim RTB-om Bor i svih 4.972 radnika, prosečna plata danas je 45 procenata veća.

Dodatno, tokom prošle i u prvoj polovini ove godine 227 lokalnih učenika dobilo je mogućnost radnog osposobljavanja u kompaniji.

U nadi da će podstaći ekonomiju i zapošljavanje, Serbia Zijin Copper je sa brojnim lokalnim kompanijama ugovorila poslovnu saradnju u oblasti inženjerskog projektovanja, građevinarstva, tehničkih usluga, pa tako više od polovine stanovništva u Boru i Majdanpeku ima direktnu ili indirektnu korist od kompanije. Kompanija time nastoji da, paralelno sa razvojem rudarske industrije, postigne i zajednički razvoj sa lokalnim zajednicama na čijim teritorijama posluje, odnosno da doprinese njihovom ekonomskom i socijalnom napretku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *