U Zlotu održan 3. Sajam etno hrane

0

ZLOT – U borskom selu Zlot održan je 3. Sajam etno hrane. Sajam je deo ovogodišnjeg projekta „Tradicionalna priprema hrane“ koji realizuju Turistička organizacija Bor i zlotsko Udruženje Vlaha „Primovara“. Sajam je bio takmičarskog karaktera. Učesnici su se nadmetali u pripremanju tradicionalnih jela, a na štandovima su izloženi i suveniri koji promovišu ovaj deo Srbije.

Vlaški kraj je poznat po gastronomiji, po vlaškim jelima koja pored toga što su ukusna, iziskuju i stare recepte koje mi negujemo i čija se receptura prenosi s kolena na koleno od naših baka i rođaka. Ova jela osim što su ukusna, pripremaju se u glinenim posudama, a serviraju uz drveni pribor. To je jedinstvena prilika da posetioci probaju deo vlaških jela i da vide kako se pripremaju“, istakla je predsednica Udruženje Vlaha „Primovara“ Zlot Biserka Janošević.

Nastojaćemo da u narednom periodu sve aktivnosti usmerimo na organizovanje ovakvih ili sličnih manifestacija. Grad Bor i Turistička organizacija zauzeli su jedinstven stav da u narednom periodu turizam podignu na visok nivo. Trudićemo se da ponudu turističkih lokaliteta na području grada, kroz adekvatne projekte, u saradnji sa lokalnom samoupravom predstavimo na najbolji mogući način“, naglasila je v.d.direktor Turističke organizacije Bor Bobana Gramić.

Pokrovitelj 3. Sajma etno hrane u Zlotu je Grad Bor.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *