MAJDANPEK – Stupanje na snagu novog Zakona o stanovanju odrazilo se i  na program rada Javnog preduzeća za stambene usluge Majdanpek.

Naravno da ima dosta novina u pomenutom Zakonu, ali, kako sam i sam učestvovao u njegovoj izradi, preduzeće na čijem sam čelu, na vreme sam pripremio za ono što nas očekuje u tržišnoj utakmici“, ističe Maša Mitrović, direktor JP za stambene usluge Majdanpek.

Najveća naša prednost, u odnosu na ostale ponuđače usluga održavanja zgrada leži u činjenici da smo mi jedino preduzeće koje ima majstore svih profila, limare, električare, vodoinstalatere i što je za Majdanpek sa velikim brojem višespratnica veoma bitno, liftadžije“, dodaje Mitrović.

Za razliku od perioda pre primene zakona, kada je održavanje  svih stambenih zgrada bilo povereno ovom preduzeću, sada su po osnovu potpisanih ugovora sa upravnicima zgrada, u nadležnosti Javnog stambenog preduzeća samo 62 stambene zajednice.

I pored smanjenog obima aktivnosti, zahvaljujući angažovanju lokalne samouprave, posla u prošloj godini nije manjkalo. Radilo se na uređenju fasada nekoliko ustanova, čiji je osnivač Opština, a takođe, u sklopu redovnih aktivnosti broj obavljenih intervencija, ukupno 1201-na,  za petinu je premašio planiran broj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *