ZAJEČAR – Saša Mirković, nekadašnji predsednik Skupštine grada Zaječara uhapšen je zbog zloupotrebe službenog položaja. Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave u Zaječaru, policija je privela Sašu Mirkovića, kao i M. T., bivše odgovorno lice u Gradu Zaječaru i odredila im pritvor do 48 sati. Mirković se sumnjiči da je u svojstvu predsednika Skupštine grada Zaječara, u periodu od septembra do decembra 2013. godine u saizvršilaštvu izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, prekoračivši granice svojih ovlašćenja. On je usmeno naložio šefu kabineta gradonačelnika da izvrši nabavku robe od beogradske firme „OFY Company“ u vrednosti blizu 14 miliona dinara ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama Republike Srbije čime je pričinjena šteta po budžet Grada Zaječara.

Osim ovoga, Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru podneta je i krivična prijava protiv Saše Mirkovića, kao bivšeg odgovornog lica Grada Zaječara, kao i D. P. i A. V., bivših odgovornih lica u Fudbalskom klubu “Timok”, zbog sumnje da su u periodu od avgusta 2013. godine do februara 2015. godine, a u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi za „Timočku Televiziju i radio“, iskorišćavanjem svog položaja u Fudbalskom klubu  „Timok“ zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub na osnovu koga je u navedenom periodu FK „Timok“ sukcesivno uplatio „Timočkoj TV i radio“ novčana sredstva u ukupnom iznosu od blizu 21 milion dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

Od te sume je deo novca u iznosu od 1.872.000 dinara sa računa ove televizijske kuće odmah prebačen na račun privrednog društva „Beoton R“ iz Bora čiji je faktički vlasnik Saša Mirković, iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući da vrši TV prenose svojih utakmica već naprotiv. Osumnjičeni su na taj način, za navedeni iznos oštetili FK „Timok“, a „Timočkoj TV i radio“ i „Beoton R“ pribavili imovinsku korist, navodi se u saopštenju Policijske uprave u Zaječaru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.