Uhapšeno osam osoba zbog zloupotrebe položaja u Sportskom centru

BOR – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su osam osoba iz Bora zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Uhapšeni su M.I. bivše odgovorno lice Sportskog centra Bor i još sedam njegovih saradnika koji su zaposleni u Sportskom centru, dok je jedan od njih bivši radnik ove ustanove.

Kako se sumnja, M.I. je od marta 2015. do jula 2017. godine donosio rešenja o imenovanju ostalih osumnjičenih za članove Komisije za rashod hrane i pića u restoranu i magacinu Sportskog centra Bor, zbog navodnog isteka roka upotrebe hrane i loma pića, iako su osumnjičeni znali da se ne radi o stvarnom, već o fiktivnom rashodu, koje je faktički utrošen od strane M.I. ili po njegovom ovlašćenju.

Na taj način M.I. je, kako se sumnja, sebi i drugima pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od blizu 1.400.000 dinara, a na štetu Sportskog centra Bor.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *