Ujedinјena opozicija Bora: vlast ne radi u interesu građana!

BOR – Povodom nedavnog otvaranja Info centra u kompaniji Ziđin Koper i izjave zamenika gradonačelnika Bora, Milivoja Janoševića, saopštenjem za javnost obratila se Odbornička grupa „Udružena opozicija Bora“:

„Na otvaranju Info centra za kvalitetniju saradnju sa lokalnim stanovništvom, Milivoje Janošević je izjavio da su grad i Ziđin na istom zadatku!?

Taj njihov zajednički zadatak dovešće do toga da Bor i okolna sela, Crni, Vrh, Deli Jovan i cela Timočka Krajina za neku deceniju, ako se i kad se celokupno rudno blago iscrpi, postanu svojevrsna pustinja!

Vlast i investitori pričaju o rešavanju zdravstvenih problema, ekoloških i ostalih muka i nevolјa okoline, o presudnom značaju navodno „zelenih  jalovišta“… Kao da su problemi na jalovištima, a nemaju ih lјudi u gradu i u selima. 

Vlast igra i na kartu zaboravnosti građana Bora. Ko će se za neku godinu sećati vatrenih govora Milivoja Janoševića o neplanskom širenju rudnika, onih zapalјivih reči na ulazu u bivšu “Rakitu”, na platou Doma kulture u Boru ili na mostu u Sumrakovcu, u centru Zlota…Treba imati debeo obraz pa građanima ugroženih sela, koji su prepušteni sami sebi, obećavati jedno, a raditi sasvim drugo.

To što su pojedinci nakon izbora promenili način ophođenja, kako prema narodu koji je ugrožen, tako i prema firmama koje ga ugrožavaju, pokazuje onu najtamniju stranu politike i lјudske (ne)časti i savesti.

Gde je tu interes naroda sa ovog prostora? Gde su tu Bor i Timočka Krajina? Zašto vlast SNS ne saopšti narodu da su ga zbog ličnih interesa žrtvovali?“, pita se u saopštenju za javnost Ujedinjena opozicija Bora.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.