Ukida se javni prevoz u Boru

„U skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije o merama za vreme vanrednog stanja, Grad Bor će od 25.03.2020. godine u potpunosti obustaviti javni prevoz na teritoriji grada, odnosno poslednji polazak će biti 24.03.2020. godine u 23:45 sati.

U skladu sa Naredbom Štaba za vanredne situacije grada Bora od 22.03.2020. i Obaveznom instrukcijom o primeni uredbe o izmenama i dopunama mera za vreme vanrednog stanja u oblasti prevoza putnika u drumskom saobraćaju, poslodavci su bili dužni da organizuju prevoz za svoje zaposlene. U tu svrhu i u skladu sa Obaveznom instrukcijom Vlade Republike Srbije, Gradska uprava grada Bora je otvorila mejl adresu [email protected] I o tome obavestila privredne subjekte na teritoriji grada, na koju, do danas, niko nije prijavio svoje potrebe. Po prijemu iskazanih zahteva, Gradska uprava će proslediti zahtev Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i po dobijanju saglasnosti nadležnog ministarstva, doneti dozvolu po kojoj je omogućen prevoz zaposlenih određenog privrednog subjekta na unapred određenoj ruti i definisanim vremenima.

U skladu sa gore navedenim, Grad Bor je dužan da obustavi javni prevoz na teritoriji grada, te su za dalju organizaciju prevoza zaposlenih odgovorni i zaduženi isključivo poslodavci“, navodi se u saopštenju Gradske uprave grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *