S obzirom na situaciju na terenu, gde više nema opasnosti po živote ljudi i po imovinu vanredna situacija na području Bora je ukinuta. Najteže oštećena putna mreža u selima sanira se po etapama.

BOR – Na sednici Štaba za vanredne situacije Grada Bora ukinuta je vanredna situacija na području grada koja je proglašena još 16.juna nakon poplava koje su nanele veliku materijalnu štetu, ali, na sreću nije bilo ljudskih žrtava. U obrazloženju se navodi da je sada situacija stabilna, da se oštećena putna infrastruktura, posebno na području sela uređuje, a da je snabdevanje strujom, sem sporadičnih kvarova na mreži, uredno.

U toku je sanacija rejonskih puteva u svim borskim selima. Ciklus uređenja počeo je u Mesnoj zajednici Bučje, koja je imala najveću štetu od poplava. Snabdevanje strujom je stabilno, većina kvarova na mreži je sanirana, a evidentirani su pojedinačni ispadi na niskom naponu“ rekao je Danijel Aleksić, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Grada Bora.

Kada je reč o svinjskoj kugi, mere zaštite i monitoringa su i dalje na snazi, nema novoregistrovanih slučajeva oboljevanja životinja, a žarišta ove bolesti su sanirana. Ustanovljeno je da je nakon poplavnog talasa koji je zadesio Bor evidentirano i širenje svinjske kuge, posebno na području sela Brestovac i Zlot.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.