Ulaganja u putnu infrastrukturu u opštini Majdanpek

0

MAJDANPEK – U proteklih godinu i po dana država Srbija je u infrastrukturne radove na području borskog okruga uložila 10,5 milijardi dinara, od čega je značajan deo bio usmeren na poboljšanje putne infrastrukture.

Jedan od najznačajnijih poslova, kada su saobraćajnice u opštini Majdanpek u pitanju, je asfaltiranje 26 kilometara puta od Majdanpeka prema Kučevu, s tim što je ostalo da se asfaltira još dodatnih 12 kilometara, što će, takođe, biti urađeno.

Drugi značajan posao odvija se na putu Brza Palanka-Kladovo, gde je u toku rekonstrukcija 23 kilometra puta, koji bi trebalo da bude završen do 15.septrembra, a čija je vrednost 15 miliona evra, čulo se prilikom posete potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović Opštini Majdanpek, gde je obišla radove na izgradnji mosta između Debelog Luga i Leskova, uništenog tokom junskih poplava.

U okviru petogodišnjeg Investicionog plana Republike Srbije, država će u 350 kilometara brzih saobraćajnica u istočnoj Srbiji, uložiti milijardu i po evra“, rekla je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarska građevine, saobraćaja i infrastrukture.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *