Ulazak u Gamzigradsku banju bez negativnog testa

ZAJEČAR, GAMZIGRADSKA BANJA – Za ulazak u Centar za rehabilitaciju Gamzigradska banja od ponedeljka, 25. maja nije potreban negativan test na virus Kovid 19.

Prema dopisu Ministarstva zdravlja od ponedeljka, 25. maja, ni ambulantni, ni stacionarni pacijenti ne moraju pri dolasku da imaju test da su negativni na koronu. Poštovanje preventivnih mera podrazumeva i poseban protokol oko prijema pacijenata. Ograničen je broj ljudi u bazenu, kao i vreme boravka. U Specijalnoj bolnici otvoren je i bazen za građanstvo, koji će radnim danima raditi u dve smene za ambulantne i za stacionarne pacijente, a od 17 do 22 sata za građanstvo.

Podsećamo, proglašenjem vanrednog stanja usled epidemije izazvane virusom covid – 19, odlukom Ministarstva zdravlja, svi rehabilitacioni centri u Srbiji su pretvoreni u Kovid bolnice. Jedan od njih je i Centar za rehabilitaciju Gamzigradska banja. 12. maja Ministarstvo zdravlja kao osnivač ovog Centra proglasilo je da je Covid bolnica završila posao i da ova zdravstvena ustanova može da se vrati primarnoj delatnosti. Svi radnici su testirani, i svi su bili negativni, a nakon toga je Zavod za javno zdravlje „Timok“ dezinfikovao kompletnu ustanovu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *