Uloga lokalnih samouprava u procesu evropskih integracija

0

ZAJEČAR – Ministarka Jadranka Joksimović započela je posetu Zaječaru prijemom kod gradonačelnika Zaječara Boška Ničića. Nakon prijema, ministarka se u Rarisu sastala i sa gradonačelnicima i predsednicima svih opština i gradova regiona i načelnicima Borskog i Zaječarskog okruga sa kojima je, osim aktuelnih projekata sa kojima opštine i gradovi konkurišu kod Evropske unije, razgovarala i o ravnomernom i održivom regionalnom razvoju.

Ministarka je naglasila da Borski i Zaječarski okrug, za razliku od nekih drugih okruga imaju još jedan dodatni izvor finansiranja iz Evropske unije, a reč je o takozvanoj Dunavskoj strategiji Evropske unije.

Načelnik Borskog okruga, Vladimir Stanković izrazio je zadovoljstvo zbog posete ministarke i naglasio da je zbog podrške Ministarstva za evropske integracije veliki broj projekata u Borskom okrugu već završen i već se pripremaju za novi ciklus projekata koji počinje u septembru za period od 2022. do 2027. godine.

U Narodnom muzeju u Zaječaru potom je održana Prezentacija projekta izgradnje Vizitorskog centra koja će biti finansirana iz evropskih sredstava u okviru Projekta „#EU za kulturno nasleđe i turizam“, nakon čega je delegacija posetila carsku palatu Feliks Romulijana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *