Umanjen budžeta Grada Zaječara za 131 milion dinara

ZAJEČAR – U Zaječaru je održana druga sednica Skupštine grada, a jedna od najvažnijih tačaka na dnevnom redu bila je Odluka o prvoj izmeni i dopuni budžeta grada za 2021. godinu sa izmenom Kadrovskog plana. Pred odbornicima se našlo 46 tačaka dnevnog reda, koje su usvojene većinom glasova. Odbornici su odlučivali i o usvajanju godišnjeg likvidacionog izveštaja preduzeća Direkcija za izgradnju, usvajanju plana generalne regulacije Gamzigradske banje, kao i finansijskih planova gotovo svih institucija na teritoriji grada.

Ukupan budžet grada Zaječara za 2021. godinu biće umanjen za oko 131 milion dinara“, rekla je na sednici Skupštine grada, načelnica Odeljenja za finansije Valentina Đuričić. Budžetom je planirana realizacija brojnih započetih projekata, ali i izrada dokumentacije za nove, kao i povećanje zarada za zaposlene u javnom sektoru prema predlogu Ministarstva finansija do pet odsto.

Predstavnici opozicije su, između ostalog, kritikovali izradu novog projekta za uređenje gradskog trga u Zaječaru, kao i izgradnju spomenika Generalu Gambeti, ali su se osvrnuli i na to da je budžet nerealan i da će na kraju godine grad morati dodatno da se zaduži.

Prvi čovek Zaječara, Boško Ničić nije se složio sa konstatacijom opozicionih odbornika, uz obrazloženje da je budžet razvojni i da će uređenjem trga biti rešen i veliki problem sa odvođenjem atmosferskih voda.

Na sednici Skupštine je većinom glasova usvojeno preko 40 tačaka dnevnog reda, a odbornici su se složili i da se Dan grada ubuduće obeležava 6. oktobra, da se spomenik Zoranu Radmiloviću sa sadašnje lokacije premesti ispred zgrade pozorišta, a saglasnost je data i na korekciju cena boravka dece u zaječarskim vrtićima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *