BOR – Upis mališana u pripremni predškolski program počeo je i u Predškolskoj ustanovi „Bambi“ u Boru. Roditelji dece koja bi ove godine trebalo da budu upisana u predškolsko imaju rok do 15. maja da upišu mališane.
„Pravo na upis imaju mališani rođeni od 31. marta 2009. do 28. februara 2010. godine. Prema evidenciji Matične službe Opštine Bor, ove godine bi trebalo da bude upisano 325 predškolaca. To ne znači da je ovo konačan broj. Ukoliko se neko javi i kasnije sa detetom rođenim u ovom periodu, moći će da ga upiše u predškolsko“ – rekla je Ljiljana Radičević, direktor Predškolske ustanove „Bambi“ u Boru.
Potrebno je da roditelji dece rođene u ovom periodu Predškolskoj ustanovi dostave kopiju Izvoda iz knjige rođenih i popune prijavu za upis. Služba je otvorena svakog radnog dana od osam do 14 sati. Mesta za predškolce u borskim vrtićima ima s obzirom na to da je pripremni predškolski program obavezan, međutim lista čekanja za mlađu decu sve je duža. Trenutno se na listi čekanja nalazi 143 mališana, od kojih stotinu uzrasta od jedne do tri godine čeka upis u jasle.
Autor: Marija Ćosić

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2lnpf5″ width=“600″ height=“45″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]>

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *