Uređenje igrališta i sportskih terena u Boru

0

Ove godine lokalna samouprava u Boru planira uređenje dvadesetak igrališta i sportskih terena u gradskim i seoskim mesnim zajednicama. Najobimniji radovi biće u petoj mesnoj zajednici.

 BOR – Radovi na dečijem igralištu i sportskim terenima u Petoj Mesnoj zajednici trebalo bi da budu završeni do sredine avgusta. Ovo naselje, koje godinama nije imalo kvalitetne sportske terene i dečije igralište, a postojao je prostor za njih, prvi put će, na zahtev stanara ovog dela grada, dobiti mesto na kome će deca moći da se bave sportom.

U narednom periodu u planu je i uređenje sportskih terena kod Mašinsko elektrotehničke škole, koji će biti realizovani u saradnji sa Lidlom.

U toku su i radovi na igralištima u seoskim mesnim zajednicama. Do sada su završena igrališta u Oštrelju, Šarbanovcu i Metovnici, a u toku su radovi u Donjoj Beloj Reci. Do kraja godine biće završeni i tereni u ostalim selima.

Prema rečima nadležnih u lokalnoj samoupravi i u narednom periodu ulaganje u sportske aktivnosti kojima se bave najmlađi Borani, kako u sportske terene tako i u sportske klubove koji rade sa mladima, biće prioritet prilikom izdvajanja sredstava iz gradskog budžeta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *