Uređenje osnovnih i srednjih škola u Boru

0

Lokalna samouprava u Boru izdvojila je ove godine značajna sredstva iz gradskog budžeta za uređenje osnovnih i srednjih škola. Osim škole „3. oktobar“, gde su radovi u toku, u planu je uređenje nekoliko osnovnih i srednjih škola u gradu i selima. Ove godine biće uvedena još jedna novina kako bi se, na nešto drugačiji način, odalo priznanje učenicima generacije.

 BOR – Lokalna samouprava u Boru izdvojila je ove godine značajna sredstva iz gradskog budžeta za uređenje osnovnih i srednjih škola.

U toku je zamena stolarije na Osnovnoj školi „3. oktobar“. Za ovu namenu izdvojeno je 13 miliona dinara, a u planu je i uređenje fiskulturne sale u ovoj školi.

Osim toga, u planu su i radovi na seoskim osnovnim školama u Gornjanu, Šarbanovcu i Slatini gde će biti zamenjen krovni pokrivač, dok je u školi „Dušan Radović“ u Boru planirano uređenje sportskog dela. Sredstva zu izdvojena i za srednje škole, gde će u Tehničkoj školi i Gimnaziji „Bora Stanković“ biti zamenjeni oluci.

U svim osnovnim školama u Boru do kraja godine biće zamenjene klupe i stolice kako bi se učenicima obezbedili što bolji uslovi za rad. Za učenike nižih razreda osnovnih škola, od prvog do četvrtog razreda i ove godine biće obezbeđeni besplatni udžbenici.

Novina je da će učenicima generacije osnovnih i srednjih škola biti odato svojevrsno priznanje jer će njihove fotografije Borani moći da vide na bilbordima od petog avgusta do petog oktobra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *