BOR – Asfaltiranje putne mreže na području Grada Bora nastavlja se i tokom vikenda. radnici preduzeća za puteve „Strabag“ Zaječar uređuju deonicu puta na ulazu u Bor kod skretanja prema Brestovcu. U ovom delu radi se zamena starog sloja asfalta koji je ostao posle proširenja skretanja prema mesnoj zajednici Brestovac kod Topovskih šupa. Saobraćaj se zbog toga danas na ovom delu puta odvijao usporeno, naizmeničnim propuštanjem vozila jednom trakom. U narednom periodu biće asfaltirani i trotoari za koje su ivičnjaci već postavljeni. Ranijim proširenjem ovog dela puta dobijena je treća traka, koja je omogućavala bezbedno skretanje na put prema Brestovcu, i smanjila mogućnost da dođe do saobraćajnih nezgoda zbog nepreglednosti puta.

Radovi su nastavljeni i na putnoj infrastrukturi u gradu. Završeno je asfaltiranje dela puta u ulici Šistekova, od kružnog toka prema Opštoj bolnici, a za asfaltiranje se pripremaju i druge ulice u ovom delu grada, kao i ulice treći oktobar i Devete brigade.

Na ovim ulicama saobraćaj se odvija usporeno. U Odeljenju za planiranje i razvoj Gradske uprave grada Bora kažu da je za ponedeljak, prvi oktobar planirana potpuna obustava saobraćaja zbog asfaltiranje od sedam ujutru do 17 sati dela ulice Vojske Jugoslavije, od ukrštanja sa Šistekovom ulicom do Tehničkog fakulteta.

Javni autobuski saobraćaj će se u to vreme odvijati redovnom trasom kažu u Odeljenju za planiranje i razvoj.

Uređenje putne mreže na ulazu u Bor, 29.septembar 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *