Uskoro javni radovi i stručna praksa

Nakon dobijanja informacije da Republički akcioni plan nije dozvolio sufinansiranje javnih radova u gradovima i opštinama koje su u prvoj grupi razvijenosti, javni poziv je raspisala gradska uprava Bor. Ovih dana konkurs je završen, a interesovanje poslodavaca za zapošljavanje veliko.

BOR-Na konkurs za organizovanje javnih radova u Boru prijavilo se  desetak poslodavaca koji traže oko 150 radnika. Pošto su ove godine izostala sredstva iz republičkog budžeta, sama  lokalna samouprava  je, u sklopu lokalnog akcionog zapošljavanja, iz gradske kase opredelila  deset miliona dinara, što je dovoljno za angažovanje 90 lica za tromesečne javne radove. S obzirom  na veliko interesovanje u  planu je, da se rebalansom budžeta,  izdvoje dodatna finansijska sredstva za još jedan poziv za javne radove.

Za realizaciju programa stručna praksa lokalna samouprave je izdvojila pet miliona dinara što omogućava zapošljavanje tridesetak mladih. I za ovu meru zapošljavanja biće izdvojena dodatna finansijska sredstva.

Konkurs za realizaciju programa stručna praksa biće raspisan u maju nakon rebalansa budžeta.

 

 

Uskoro javni radovi i stručna praksa, 30.mart 2019. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *