Uslovi rada prilagođeni letnjim vrućinama

0

BOR – U Javno komunalnom preduzeću Treći oktobar u Boru preduzeli su preventivne mere da bi zaposlenima  olakšali rad tokom vrelih dana. Jedna od mera je prilagođavanje radnog vremena,  tako da borski komunalci rade od šest pa do 13 sati.

„Počnemo zaista rano da kosimo travu i ta buka smeta našim sugrađanima, ali drugačije ne možemo i zbog toga im se izvinjavamo“, kaže dirktor JKP“Treći oktobar“ Dalibor Orsovanović.

Radnicima su takođe dozvoljene i češće pauze.

„Ima puno hladovine u gradu tako da zaposleni imaju gde da se odmaraju, naravno uz dopremanje veće količine vode“, dodao je Orsovanović.

Borskim komunalcima obezbeđena su  i odgovarajuća  letnja zaštitna sredstva, laganija i komotnija oprema. Upoznali su ih, takođe, da odgovarajućom ishranom i konzumiranjem dovoljne količine vode mogu da spreče posledice sunca i visoke temperature, što oni naravno primenjuju. Osim zaposlenima, borski komunalci, takođe,  nekim dodatnim aktivnostima pokušavaju da olakšaju i našim sugrađanima.

„Kontejnere češće praznimo, a ulice peremo takođe više puta, po potrebi, noću i danju kako bi „rashladili“ grad“, dodao je na kraju Orsovanović.

Olakšavajuća je okolnost, kažu u javno komunalnom preduzeću Treći oktobar, što je veliki broj borana na godišnjim odmorima, tako da je u kontejnerima manje smeća. Uz to od velike pomoći im je i dvadesetak radnika preko javnih radova, koji u ovim letnjim mesecima pomažu stalno zaposlenima.

Uslovi rada prilagođeni letnjim vrućinama, 12. jul 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *