Uspeh borske učenice violine na republičkom takmičenju

BOR – Krajem marta u Beogradu je održano republičko takmičenje gudača koje okuplja najbolje učenike Osnovnih muzičkih škola , pa je samim tim veoma zahtevno, a nastup takmičara podrazumeva izvođenje četiri zadate numere, za šta je neophodan naporan rad učenika i njhovih mentora. Muzička škola „Miodrag Vasiljević“ u Boru imala je svog predstvanika, Anju Janeš, učenicu šestog razreda, koja je osvojila 2. mesto.

Republičko takmičenje u Beogradu, ove godine je bilo od 19. do 31. marta, za gudače, za violinu, violončelo i kontrabas. Mi smo nastupali 20. marta, Anja je nastupala u 3A kategoriji i dobila je drugu nagradu. Konkurencija je bila veoma jaka, pa je druga nagrada izuzetan uspeh. Mi smo taj program od četiri kompozicije spremali negde oko pola godine, Anja se dobro potrudila, lepo se predstavila i shodno tome postigla ovakav rezultat„, kaže Mile Mladenov profesor violine.

Pripreme za takmičenje trajale su dugo, bilo je naporno spremiti četiri numere za nastup, ali se trud isplatio, kaže Anja Janeš koja se i ranije uspešno takmičila i nastupala na koncertima gudača.

Moglo je da bude i bolje, trebala sam malo više da vežbam na početku, jer je konkurencija bila teža nego prošle godine, ali zadovoljna sam i ovim plasmanom. Planiram da nakon osnovne muzičke škole nastavim muzičko obrazovanje u školi za talente u Ćupriji„, kaže Anja Janeš učenica šestog razreda odseka violina.

Deca koja se plasiraju na takmičenje republičkog nivoa su već „mali profesionalci“, dodaje profesor Mladenov, zbog čega je kao mentor veoma ponosan na Anju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.