BOR – Kad se nešto voli, ništa nije teško. Pa ni učenje. To potvrđuju učenici sedmog i osmog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ u Boru Jana Mašić i Nikola Matović, koji su se nakon uspeha na školskom, opštinskom i međuokružnom, plasirali i na republičko takmičenje iz biologije.

Prema rečima mentora, nastavnika biologije Slavoljuba Toskića, uspeh ne čudi jer su đaci vredno i marljivo učili biologiju, ne samo ove već i prethodnih godina. Za svako takmičenje sveobuhvatnije i detaljnije su proučili gradivo, što je bilo neophodno, s obzirom na to da su testovi bili daleko teži nego prethodnih godina.

Iako su ponosni i na ostale đake škole koji su ostvarili uspeh iz drugih obrazovnih predmeta, rezultat učenika na takmičenju iz biologije posebno je značajan s obzirom da su učenici svojim znanjem uspešno odgovorili i na težinu testova i jaku konkurenciju, ističe direktor ove obrazovne ustanove Radiša Petković.

Da li će želja za novim saznanjima i ljubav prema biologiji, opredeliti ova dva uspešna đaka škole „Branko Radičević“ da se ozbiljnije bave prirodnim naukama, pokazaće vreme. Uspeh koji su ostvarili, podstrek je i za njihove vršnjake, a pre svega njih same da uče i marljivo rade kako bi dobre rezultate ostvarili i na republičkom takmičenju koje im predstoji.

Uspeh mladih biologičara, 28. april 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.