Uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zaječaru

ZAJEČAR – Zavod za transfuziju krvi iz Niša u saradnji sa zaječarskim Crvenim krstom organizovao je u Zaječaru akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su prikupljene 24 jedinice ove dragocene tečnosti. Od pojave pandemije Korona virusa, odziv davalaca u celoj Srbiji je znatno slabiji, a krv je neophodna i to najbolje znaju višestruki davaoci kojima poseban razlog za humanost i ne treba.

Irena Mladenović, stručni saradnik Crvenog krsta u Zaječaru zadovoljna je odzivom davalaca i izrazila je veliku zahvalnost svima koji su se uprkos vanrednoj situaciji odazvali pozivu.

„Akcije dobrovoljnog davanja krvi u Zaječaru se odvijaju prema propisanom planu koji smo doneli još početkom godine, tako da je kod nas ekipa Zavoda za transfuziju krvi iz Niša i odziv je mogu da kažem dobar. Iskoristila bih priliku i da se zahvalim našim dobrovoljnim davaocima koji su se odazvali, uprkos ovoj vanrednoj situaciji i pandemiji Korona virusa.“

Irena Mladenović je apelovala na dobrovoljne davaoce da pokažu svoju humanost i naredne srede od 10 do 14 sati, a mesto gde će naredna akcija biti održana će naknadno biti objavljeno. Volonteri Crvenog krsta, osim u ovim akcijama, svakodnevno rade i u Kol centru u Krfskoj ulici na pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija tokom trajanja pandemije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.