Veća bezbednost na radu zaposlenih u kompaniji Srbija Ziđin Koper

0

Nabavkom novih mašna i uvođenjem novih tehnologija u kompaniji Srbija Ziđin Koper povećana je bezbednost zaposlenih. Smanjen je broj nezgoda na radu, a u metalurškim pogonima smanjeno je i zagađenje vazduha u pogonima.

BOR – Kompanija Srbija Ziđin Kopre uložila je od preuzimanja većinskog udela u RTB-u Bor krajem 2018. godine 2 milijarde i 283 miliona dolara u izgradnju novih pogona, rekonstrukciju postojećih i nabavku opreme za rudarstvo, što je za milijardu dolara više u odnosu obaveze po sklopljenom ugovoru.

Time je sa jedne strane dobijena mogućnost povećanja proizvodnje, smanjeno je zagađenje vazduha i voda i povećana bezbednost zaposlenih, kažu u ovoj kompaniji.

Zaključno sa avgustom 2023. godine stopa nezgoda na milion radnih sati iznosila je 0,44. Uz to ozelenjeno je više od tri miliona kvadratnih metara površine i posađeno pola miliona sadnica drveća. Propisno je odloženo oko 50 hiljada tona čvrstog i 2.100 tona opasnog otpada.

U ovoj kompaniji planiraju da u narednom periodu krenu i u proizvodnju zelene električne energije. Do kraja ove godine trebalo bi da budu postavljeni solarni paneli od kojih bi se dobilo nešto manje od 10 megavata struje, a plan je da u narednih deset godina proizvodnja električne energije dostigne 100 megavata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *