Na Sednici Gradskog veća u Boru 36 tačaka

Na 66.sednici Gradskog veća Grada Bora, među 36 tačaka većnici su, između ostalog odlučivali o novom kreditnom zaduženju i o dodeli subvencije borskoj Toplani, o gradskoj pomoći Zoološkom vrtu, o cenovniku parkiranja u Boru koji će se primenjivati od marta naredne godine, kao i o proširenju liste građana koji maju pravo na besplatan autobuski prevoz.

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru, su na sednici prihvatili predlog odluke da svi građani sa prebivalištem ili boravištem na području grada, osim zaposlenih, imaju pravo na besplatan autobuski prevoz na gradskim i prigradskim linijama. Obaveza poslodavca je da zaposlenima nadoknadi troškove prevoza, te su oni iz tog razloga izopšteni ovom odlukom, rečeno je.

Borski većnici su prihvatili predloge odluka da se posredstvom JP za stambene usluge, nosioca kredita, omogući JKP „Toplana“ novo novčano zaduženje kod poslovnih banaka od 400 miliona dinara za nabavku energenta za narednu grejnu sezonu, kao i  da se ovom preduzeću povećaju subvencije iz gradske kase za 100 miliona dinara da bi se namirio deo duga prema preduzeću EPS „Kolubara“ za isporučeni ugalj.

Članovi Gradskog veća saglasili su se na predloženi cenovnih korišćenja javnih parkirališta u gradu, po kojem bi od 1.marta naredne godine cena sata parkiranja u Prvoj zoni bila 50, a u Drugoj 40 dinara, dok bi meštani ulica koje pripadaju zoni parkiranja imali pravo na besplatno parkiranje.

Na sednici Gradskog veća prihvaćeni su i predlozi odluka o povećanju subvencija JP „Zoo vrt“ Bor za jedan milion 900 hiljada dinara, o uspostavljanju saradnje između Grada Bora i kineskog grada Longjan, kao i o prenameni parcele za izgradnju manjeg verskog objekta na području Novog groblja u Boru. Saglasnost je data i na rešenja o imenovanju i razrešenju članova Školskih odbora u pojedinim borskim školama, kao i za raspisivanje i sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora u Narodnoj biblioteci Bor.

O ovim odlukama konačnu reč daće odbornici Skupštine Grada Bora na narednoj sednici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.