RUDNA GLAVA-  Osnovna škola “Branko Perić” u Rudnoj Glavi obeležila je, u petak, vredan jubilej, vek i po od osnivanja. Kako je na svečanoj akademiji tim povodom, rekao predsednik Opštine Majdanpek Dejan Vagner, malo je škola u ovom delu Srbije koje se mogu pohvaliti takvom istorijom.

“Naša škola je osnovana daleke 1867. godine, na predlog Traila Markovića, tadašnjeg predsednika Suda i drugih uglednih ljudi ovog kraja”, rekao je okupljenim đacima, njihovim rodteljima, nastavnicima i brojnim gostima, Novica Bogdanović, direktor škole..

“Od 1960. godine škola nosi ime narodnog heroja Branka Perića. Sedamdesetih godina prošlog veka, sa 600 đaka, bila je to jedna od najvećih škola u Opštini Majdanpek. Danas ovu obrazovnu ustanovu pohađa 165 učenika, a nastava se, osim u matičnoj školi, održava i u tri područna odeljenja u Blizni, Kršu i Crnajki”, dodao je Bogdanović.

Zahvaljujući sredstvima države , ali i lokalne samouprave, jedna od najstarijih škola danas je moderna obrazovna ustanova, sa opremljenim učionicama, kabinetima, đačkom kuhinjom i potpuno novom i velikom fiskulturnom salom.

“Drago mi je što se u ovoj godini možemo pohvaliti značajnim investicijama u školama naše opštine, s obzirom da je većina obrazovnih  ustanova vapila za renoviranjem”, rekao je na svečnosti Dejan Vagner, predsednik Opštine Majdanpek, poručujući đacima da budu marljivi i nastave lepu I dugu tradiciju ove škole.

Vek i po škole u Rudnoj Glavi, 25. novembar 2017 (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *