Veliki broj intervencija Vatrogasno spasilačke jedinice

0

BOR-Zbog velikih snežnih padavina pripadnici  Vatrogasno spasilačke jedinice Bor u poslednja tri dana imali su pune ruke posla. Uglavnom pomoć je bila neophodna žiteljima zaseoka najudaljenijih sela u borskoj opštini. Svima njima je na vreme pružena adekvatna medicinska pomoć i sve intervencije su bile uspešne.

Imali smo devet intervencija 11 evakuisanih ljudi.Uglavnom se radi o starijim licima koji su bolesni i potrebna im je hitna medicinska pomoć. To su uglavnom zaseoci u selima luka, Gornjane koji se veoma teško čiste, rekao je Ivan Janković komandir Vatrogasno spasilačke jedinice.

 Osim akcije spasavanja, Vatrogasno spasilačka jedinica u Boru pomagala je radnicima Elektrodistribucije koji su otklanjali kvarove na  elektro mreži. Intervencije su bile na dve trafostanice u okolini sela Mali Krivelj  Gornjane i Luka.

Nakon zajedničke intervencije snabdevanje električnom energijom je u borskoj opštini  je uredno. Radnici  Elektrodistribucije su od nas dobili maksimalnu pomoć“, istakao jeJanković.

Vatrogasno spasilačka jedinica Bor poseduje uz postojeće i specijalno vozilo sa gusenicama koje je u ovim uslovima veoma značajno..

„Ovim vozilom uspevamo da se probijemo do najudaljenijih kuća kroz smetove, koji su i do dva metra visine.Posedujemo i ostala  trenske vozila“, dodao je na kraju Janković.

 

U raščišćavanje snega uključena je kompletna mehanizacija Javno komunalnih preduzeća i Rudarsko topioničarskog basena Bor, ali bi bilo neophodno da se uključe  sami građani i očiste prilaze zgradma ili kućama. Takođe apel građanima je da vode računa gde parkiraju vozila,jer često namenske puteve za hitne službe koriste kao parking prostor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *