Veliki uspeh borskih gimnazijalaca

BOR-Ivana Milićević, učenica četvrtog i Angelina Dimitrijević, učenica trećeg razreda Gimnazije „Bora Stanković“ u Boru osvojile su drugo mesto na državnom takmičenju iz matematike u Novom Sadu. Zahvaljujući, pre svega, dugotrajnim pripremama i vrednom radu osvojile su ovaj izuzetan uspeh. Testovi su bili teški, ali uz dosta vežbe, uspeli da savladamo prepreke, kaže Angelina Dimitrijević. A njena ljubav prema matematici potiče još iz osnovne škole.

Od uvek sam volela matematiku i upisaću Prirodno matemički fakultet. Na ovom takmičenju konkurencija je bila dosta jaka, ali mi smo počeli da se spremamao još prošle godine, akoristila su nam i iskustva sa prethodnih takmičenja“, kaže Angelina Dimitrijević.

Takođe i Lazar Milutinović učenik drugog razreda borske Gimnazije „Bora Stanković“ osvojio je treće mesto na republičkom takmičenju srednjih stručnih škola i gimnazija iz istorije u konkurenciji 37 đaka. On je na prirodno matematčkom  smeru i istorija nije njegovo životno opredeljenje.

Studiraću arhitekturu ili građevinu, a istorija mi je hobi. Nastaviću da je izučavam,jer me interesuju ratovi, rekao je Lazar Milutinović.

Za uspeh Lazara Milutinovića značajan je i profesor Velimira Pejčića. Na jednostavan i pre svega interesantan način on im prenosi znanje i baš zahvaljujući njemu mnogi učenici, poput Lazara, zavoleli su ovaj predmet. Profesor Pejčić kaže da je izuzetno ponosan na uspeh njegovog učenika i očekuje da će i u buduće nove generacije postizati ovakve rezultate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *