Veliko interesovanje Borana za sredstva za dezinfekciju

BOR-Od kako je počela epidemija korona virusa javila se velika potražnja za dezinfekcionim sredstvima. Kako bi izašli građanima u susret, Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ u Boru već nekoliko dana deli sredstva za dezinfekciju. Interesovanje Borana je bilo najveće prvog dana.

Potrošnja je zadnja dva dana opala, prvi dan je bila izuzetno velika tako da smo tada podelili 4.000 litara sredstva, koliko za dva dana zajedno. Nastavljamo i dalje da delimo sve dok traje vanredno stanje, jer, upotreba natrijum hipohlorida, koji je napravljen po preporuci Zavoda za javno zdravlje, je do 48 sati. Nakon toga nije efikasan, zato preporučujem svima da češće uzimaju sredstvo i da ne stvaraju zalihe“, rekao je Goran Topalović, tehnički direktor u JKP „Vodovod“ Bor.

Sredstva za dezinfekciju se dele na četiri lokacije u Boru, kod Doma kulture, Opšte bolnice, Studentskog centra i marketa Lidl. I u selima na području Bora, u kojima se takođe sprovodi ova akcija, interesovanje meštana je veliko. Podela sredstava za dezinfekciju u gradu u selima  se nastavlja sve dok traje vanredno stanje. Na  zalihama „Vodovoda“ u Boru ima dovoljno natrijum hipohlorida.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.