“Veselo brdašce” u Majdanpeku

MAJDANPEK – Nedavno formirano Udruženje građana “Veselo brdašce” koje okuplja stanare koji žive u blizini  objekta  Predškolske ustanove “Marija Munćan” u gornjem delu Majdanpeka, pravi je primer komšijske sloge i građanskog aktivizma.

Kako bi svojim mališanima prostor između zgrada  učinili lepšim mestom za odrastanje, roditelji iz ovog kraja, ali i druge komšije, stvorili su prijatan kutak za druženje u letnjim večerima, vrlo često uz improvizovani bioskop na otvorenom, limunadu i domaće kiiflice.

Ideja je odmah zaživela na radost naših najmlađih komšija. Naše “Veselo brdašce”, naravno, otvoreno je i za sve  mališane iz drugih delova grada”, kaže Nikola Đurić, jedan od inicijatora ove lepe zamisli koja može biti primer i ostalim stanarima.

Udruženje građana “Veselo brdašce” otišlo je i korak dalje, pre svega, u smislu humanosti.  Na vest o požaru, u kojem je jednoj porodici iz Golubinja, sa četvoro dece, u potpunosti izgorela  kuća, u trenutku su se organizovali i prikupili osnovne potrepštine, od kreveta i frižidera, do posteljine, garderobe, igračaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.