24. Apr 2019. Poslednja promena 3:16 PM, Apr 23, 2019

Život kineske porodice u Majdanpeku

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

I ovu lunarnu Novu godinu na stotine kineskih porodica dočekalo je u Srbiji, sedam hiljada kilometara daleko od rodnog kraja. Četvoročlana porodica iz mesta Ci Đang, koja je svoj život vezala  za Majdanpek, jedna je od njih.

 MAJDANPEK - I ovu lunarnu Novu godinu na stotine kineskih porodica dočekalo je u Srbiji, sedam  hiljada kilometara daleko od rodnog kraja. Četvoročlana porodica iz mesta Ci Đang, u Kini, jedna je od njih i oni su svoj život vezali za Majdanpek.

Dvanaestogodišnji Čeng i šestogodišnji Acn pohađaju školu i vrtić, dobro se slažu sa drugarima i zahvaljujući modernim tehnologijama i jezička barijera se lakše savladava.

I dok se Kinezi poslednjih dvadesetak godina nastanjuju u Srbiji, najmnogoljudnija zemlja sveta postaje sve poželjnija destinacija za naše visokoobrazovane kadrove. Samo iz Majdanpeka, u potrazi za poslom, put Pekinga je otišlo nekoliko mladih bračnih parova, koji u kineskoj prestonici sada rade kao predavači engleskog jezika u vrtićima i privatnim školicama. 

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik