26. Apr 2019. Poslednja promena 3:04 PM, Apr 25, 2019

Uprkos zamućenim izvorištima, vodosnabdevanje uredno

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-Zbog porasta temperature sneg je počeo da se  topi i u višim područjima, što dovodi i do zamućenja nekih izvorišta sa kojih se Bor snabdeva  vodom. Surdup je isključen iz vodosistema, a sa zlotskih izvorišta dotiče minimalna količina vode. Ipak, Bor je uredno snabdeven zdravom pijaćom vodom.

Izvorište u Zlotu je malo zamućeno, ali smo iz preventivnih razloga omogoćili doticanje minimalne količine vode,a priključili Bogovinu. Donja Bela Reka ima zalihu vode , ali smo pripremili cisternu u slučaju da se ta voda potroši. Na izvorištu Banjica ima dovoljno vode“, rekao je Goran Topalović, tehnički rukovodilac u JKP Vodovod u Boru.  

Potrošnja vode u Boru je oko 240 litara vode u sekundi, iz pravca Krivelja dotiče 70, a iz Bogovine 150  litara vode. Pošto je otapanje snega tek počelo moguća su i veća zamućenja na izvorištima, ali to neće uticati na snabdevenost Bora vodom. S obzirom na postojeću situaciju na izvorištima, voda se takođe i pojačano hloriše.

Potrošnja hlora je veoma malo povećana za vodu iz pravca Zlota, inače na svim ostalim mestima hlorisanje je uobičajeno“, dodao je Goran Topalović.

U Vodovodu kažu da su pojačali i kontrolu kvaliteta vode. Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje u Zaječaru redovno uzimaju uzorke vode. Lokalna  labaratorija je u pripravnosti. Uzimaju se uzorci vode sa svih izvorišta i redovno kontolišu svakoga sata.

Više iz ove kategorije Dan Crvenog krsta Srbije »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik