26. Apr 2019. Poslednja promena 3:04 PM, Apr 25, 2019

Ulaganja u moderniji vodosistem

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-Nakon što Kancelarija za javna ulaganja odobri sredstva, projekat za rekonstrukciju i modernizacija vodovodne mreže u Boru će tokom godine biti realizovan u četiri faze. U prvoj, najskupljoj, koja bi trebalo da počne u aprilu, biće zamenjeno 20 kilometara od ukupno 280  kilometara glavne vodovodne mreže.

To su delovi mreže gde su i najveći gubici vode. Biće zamenjene cevi od topioničke kapije, do Bora dva i skoro do Slatine“, rekao je Goran Pavić,vd direktor JKP Vodovod u Boru.

Projektom je takođe predviđena izgradnja stotinu novih šahti  na području Grada Bora.

U šahtama ćemo ugraditi merače protiska, protoka vode, nove vodomere .Uz ovu savremenu opremu  možemo pratiti koliko je u pojedinim delovima grada i sela utrošeno vode: Na taj način efikasnije ćemo otklanjati kvarove“,  dodao je Pavić

U četvrtoj fazi predviđena je izgradnja treće visinske  zone,  a time će biti omogućeno , između ostalog, sigurnije i stabilnije snabdevanje vodom viših delova grada.

To su naselja Bor dva, Kučajna, Čoka Boroluj i ulica Vase Pelagića. Za potrebe ovog dela grada ugradićemo nov rezervoar,a isključiti četiri hidroforska postrojenja“, istakao je na kraju Goran Pavić.

Kompletnom realizacijom projekta za rekonstrukciju i modernizaciju vodovodne mreže,  gubici  vode u mreži, koji su sada i do 60 odsto,  biće značajno manji . Vrednost izrade projekta, koju finansira Grad Bor, iznosi šest miliona dinara, a radovi predviđeni projektom trebalo bi da koštaju od milion i po do dva miliona evra. rema očekivanjima veći deo radova biće završen u ovoj godini.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik